Посещение на известни ботанически градини и паркове

Пътуването е един от най-добрите начини да открием нови места и култури. За любителите на природата и градинарството, посещението на ботанически градини и паркове по целия свят може да бъде изключително обогатяващо преживяване. От впечатляващите азиатски градини до разкошните европейски паркове, има множество места, които са струващи да бъдат разгледани.


Кралските ботанически градини Кю, Лондон

Свидетелство за величието на британското имперско време, Кралските ботанически градини в Кю са дом на над 50 000 различни растителни видове. Освен огромното разнообразие на растения, те предлагат и множество интерактивни изложби и образователни програми. Градините са обявени за световно културно наследство от ЮНЕСКО и са отлично място за всеки, интересуващ се от ботаника и градинарство.


Националният ботанически градин в Кейптаун, Южна Африка

Националният ботанически градин в Кейптаун е един от най-великите в света. Той е известен със своето великолепие на флората на Южна Африка, включително множество видове, които не могат да бъдат намерени никъде другаде по света. Градината също така предлага изумителни гледки към Тейбъл маунтин, което прави посещението още по-запомнящо се.


Сингапурската ботаническа градина

Един от старейшите и най-известни ботанически градини в света, Сингапурската ботаническа градина е място, където можете да разгледате разнообразие от тропически растения. Градината е известна със своята орхидеева градина, която е най-голямата в света с над 1000 видове и 2000 хибрида.


Ботаническата градина на Рио де Жанейро, Бразилия

Разположена в самото сърце на Рио де Жанейро, ботаническата градина е дом на богатство от бразилски видове, включително редки и застрашени от изчезване. Включително и импресионираща алея от империалски палми, което е едно от най-фотографираните места в Рио.


Бруклинската ботаническа градина, Ню Йорк

Бруклинската ботаническа градина е малко зелено пространство в сърцето на града, което е известно със своя Японски градин, който е сред най-добрите извън Япония. През пролетта, градината се превръща в море от цветове с традиционния японски празник на цъфтежа на вишните - Hanami.


Ботаническата градина в Мелбърн, Австралия

Мелбърнската ботаническа градина е едно от най-известните места в града, предлагащо изглед към градския силует от своите зелени поляни. Градината разполага със стотици различни видове растения от цял свят, както и с изложби, които се сменят през годината.


Тези градини и паркове предлагат уникални възможности да се насладите на природата и да се потопите в разнообразието на растителния свят. Независимо дали сте любител градинар или просто обичате да се наслаждавате на красотата на природата, тези места са идеални за разходка и размисъл.

Заявление за сертифициране