Сахара - сафари раят на Африка

Когато говорим за Африка, представата за дива природа, буйни джунгли и диви животни често доминира в съзнанието ни. Но континентът крие и друга, почти контрастна красота - пустинята Сахара. С нейните огромни пясъчни дюни, безкрайни хоризонти и уникална флора и фауна, Сахара предлага едно различно и изключително сафари изживяване.

Безкрайни пясъчни морета

Сахара е най-голямата гореща пустиня в света и покрива почти 10% от Африканския континент. Тя се простира през 11 страни и има повече от 9 млн. кв. км площ. Основната характеристика на Сахара са огромните пясъчни дюни, които могат да достигнат височина до 160 метра. Възходът на някоя от тези дюни за да наблюдавате изгрева или залеза слънце е незабравимо преживяване.

Животът в пустинята

Въпреки екстремните условия, Сахара е дом на множество животински видове. Тук може да видите фенек (пустинна лисица), доркас газели, шакали и много други. Животът на растенията също е приспособен към трудните пустинни условия. Различни видове кактуси и пустинни цветя разцъфват след рядките дъждове.

Културно богатство

Сахара не е само природно богатство, тя съхранява и богата културна история. Берберите, туарегите и многобройни други народи населяват пустинята от хилядолетия. Те имат богата културна наследство и уникални традиции, които с радост споделят с посетителите. Съществуват древни каменни рисунки, които датират от преди хилядолетия, откриващи живота и традициите на древните племена.

Сафари в Сахара

Различни туроператори предлагат сафари изживявания в Сахара. Независимо дали предпочитате джипове, камили или пешеходни екскурзии, има нещо за всеки вкус. Един от най-популярните маршрути е преминаването през Алжир, Либия или Мароко. По време на вашето пътешествие ще имате възможността да преспивате под звездното небе на пустинята, да дегустирате традиционна пустинна храна и да се потопите в културата на местните племена.

Заключение

Пустинята Сахара е място на контрасти и удивления. Тя предлага уникален шанс да се потопите в една различна, дива и красива среда. Сафари из Сахара е преживяване, което никога няма да забравите - една възможност да разберете магията на пустинята и нейните жители.

Заявление за сертифициране